sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

teamgym

Viikonloppu meni jälleen urheilun parissa. Tällä kertaa meillä oli teamgym kisat Jyväskylässa. Tää kisa oli eka karsintakisa syksyllä oleviin PM-kisoihin ja sinne valitaan kaks joukkuetta Suomesta. Kisat meni tosi hyvin ja saatiin hopeeta. Meiän joukkuetta on haitannu kauden mittaa monenmoiset loukkaantumiset, joten vaikeutta tempuista vielä puuttuu. Ajattelin nyt kuitenkin vähän valaista teille mikä tää laji Teamgym oikein on.

Teamgym, entinen näytösvoimistelu on siis joukkuelaji, jossa kilpaillaan kolmella eri telineellä: vapaaohjelmassa, volttiradalla ja trampetilla. Vapaaohjelmassa tehdään tanssillinen sarja permannolla, volttiradalla vauhdikkaita volttisarjoja ja trampetilla korkeita voltteja. Joukkueeseen kuuluu 6-12 voimistelijaa ja mahdolliset kaksi varamiestä. Joukkue voi koostua naisista, miehistä tai molemmista, jolloin puhutaan sekajoukkueesta. Suomessa teamgym on vielä aika uusi laji, mutta esim. Tanskassa ja Ruotsissa se on suosituin voimistelulaji. Suomessa kilpailuluokkia on 1.-5. ja niissä kisataan taitotason mukaan. 5. luokassa kisataan vielä erikseen senioreissa ja junioreissa.

Itse oon harrastanut teamgymiä 3 ja puol vuotta ja sitä ennen joku 4-5 vuotta telinevoimistelua. Telinevoimistelutaustasta on hyötyä, mutta ei sitä tähän tarvita. Vaihoin teamgymiin, koska se on paljon hauskempaa ja siinä saa kisata joukkueena. Me kisataan nyt 5. luokassa senioreissa ja meiän joukkueessa on kai 16 ihmistä, nuorin on syntynyt -99 ja vanhin -93.

Alla on vielä kuvia viikonlopun kisoista ja video teamgymistä parhaimmillaan: Tanskan miesten volttirata EM-kisoista 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti